Скільки курятини з’їдають українці на рік

Економіка

Споживання курятини є значно більшим, ніж свинини, і складає 53% м’ясного раціону середньостатистичного українця.  Про це пише УНН з посиланням на дані дослідження ТОВ «Центр підвищення ефективності у тваринництві» за 2018 рік.

Експерти підрахували, що українці минулого року з’їли 1 млн 2,22 тис. тонн курятини. Це половина від м’ясного раціону в цілому і в середньому по 24 кг на людину на рік.

Для порівняння: свинини середньостатистичний українець з’їдає усього 15 кг на рік.

Найменше ж українці спожили яловичини: вона складає лише 12% від загального споживання м’яса або 5,4 кг на людину.

Есперти пов’язують популярність курятини серед українців тим, що національні виробники забезпечують внутрішній попит, стрімко росте виробництво. І це дозволяє не лише насичувати власний ринок, але й експортувати продукцію за кордон.