Лікарі назвали найкращі продукти для здоров’я мозку

Життя

Ця їжа покращує розумову продуктивність.

Першим у переліку названа оливкова олія, яке скорочує обсяги бета-амілоїдних відкладень і нейрофібрилярних клубків – провісників хвороби Альцгеймера, повідомляє Телеграф.

З цією ж недугою асоційоване часте вживання рафінованих вуглеводів, які підвищують рівень інсуліну в крові, таких як, наприклад, солодощі. Тому при складанні меню експерти радять зробити свій вибір на користь нерафінованих вуглеводів, таких як гречка, цільнозернові продукти і сирі овочі.

До слова гречку дієтологи винесли в списку окремим пунктом, так як крім усього іншого завдяки вітамінам групи В, марганцю, фосфору і цинку її вживання в їжу сприяє сигнальній активності нейропередатчиків в мозку і зменшує ризик виникнення головного болю.

Наступним пунктом у переліку стоять яйця, до складу яких входить холін, який використовується мозком для виробництва нейропередатчика ацетилхоліну. Для сигнальної активності важливі і фосфоліпіди, які також входять до складу яєць.

Мигдальне масло – ще один важливий продукт для продуктивної роботи мозку. До його складу входять рибофлавін і L-карнітин, які успішно активізують нейронну активність і запобігають зниженню когнітивних функцій.

Одним з незамінних продуктів для мозку був названий буряк. Його компоненти надають судинам розслаблюючий і розширюючий ефект, що покращує циркуляцію крові, і збільшує доставку кисню і поживних речовин в головний мозок.

Серед іншого в переліку значаться чорниця, розмарин, куркума і чорний шоколад, які завдяки своїм натуральним властивостям захищають мозок від старіння і сприяють його продуктивній діяльності.