У шкільних їдальнях столиці запускають систему “шведський стіл”

Життя

У київських школах почали впроваджувати нову систему харчування – за принципом “шведського столу”. Школярі тепер можуть вільно вибирати страви, передають у прес-службі КМДА.

25 квітня пілотний проект презентували у спеціалізованій школі № 88 Печерського району.

Нова культура харчування в школах

“Жодних додаткових коштів на впровадження пілотного проекту із міського бюджету не виділялося. Різноманітність та збалансованість харчування комунальному підприємству, яке забезпечує харчування, вдалося досягти завдяки різниці у кількості порцій та їхній вазі. Це дозволяє урізноманітнити раціон дітей та забезпечити їм не лише корисну, а й смачну їжу”, – наголошують в КМДА.

Такий принцип подачі їжі, за словами ініціаторів проекту, виховує культуру харчування у дітей. 

Особливість нового меню

У меню обов’язково входять кілька видів овочів, фруктів, м’ясні та рибні страви, кілька видів напоїв, хлібобулочні вироби, млинці, йогурт, суп і кілька видів гарнірів. Вартість шкільного харчування за принципом “шведський стіл” становить 16 грн 25 коп.

Раніше ресторатор Євген Клопотенко розробив збірник рецептів зі 110 страв для шкільних їдалень. У ньому – рецепти поленти, курячих нагетсів, салату Табуле та інших страв. У лютому збірник затвердила Держслужба з питань безпеки харчових продуктів.